5 sfaturi utile pentru o facturare mai eficientă

De multe ori, în activitatea de facturare uităm de câteva lucruri simple care ne pot ajuta să fim plătiţi mai repede, să evităm neînţelegeri cu clienţii sau să economisim timp. În acest sens, nu uitaţi să:

- Precizaţi pe factură datele dumneavoastră de contact: telefon şi eventual site web
Acestea sunt foarte utile în caz de nelămuriri sau chiar pentru o eventuală comandă viitoare.

- Specificaţi clar caracteristicile produselor facturate
Pentru a nu exista neclarităţi sau greşeli, verificaţi cu atenţie denumirea şi caracterisiticile produselor sau serviciilor care apar pe factură.

- Adăugaţi explicaţii pe factură
Dacă există informaţii suplimentare de care clientul trebuie să ţină seama, acestea trebuie trecute ca menţiuni pe factură. De exemplu, nu uitaţi să specificaţi eventualele penalităţi de întârziere.

- Trimiteţi factura (şi) pe email
Cu cât o factură ajunge mai repede la client, cu atât sunt şansele mai mari să fie plătită mai repede şi la timp. Este recomandat ca factura să fie trimisă sub formă de ataşament şi să arate exact ca cea trimisă prin poştă.

- Folosiţi facturarea automată
Pentru serviciile pe care le efectuaţi cu regularitate, cum ar fi cele rezultate în urma unui contract sau abonament, puteţi folosi un serviciu de generare automată a facturilor. Acesta trimite automat pe email clienţilor factura corespunzătoare fiecărei săptămâni sau luni de abonament. Un astfel de serviciu de facturare recurentă este disponibil şi în programul nostru de facturare.

 

Vezi si:

Cum alegem un program de facturare

Facturarea automată, unul din beneficiile facturării online

Program de facturare online, soluţie practică pentru antreprenori

Facturare pe tabletă si telefon

Ce este Conteq?

Conteq este un program de facturare şi gestiune stocuri online, care oferă firmelor o soluţie completă, flexibilă şi profesională pentru emiterea şi gestiunea facturilor, controlul stocurilor si monitorizarea vânzărilor.

Facturare Online

Gestiune Stocuri Online

Rapoarte detaliate vânzări

Alte Articole

Noi reglementări privind facturarea, din 2013

Principalele modificări şi clarificări privind facturarea pe care le aduce Ordonanţa Guvernului nr.15/2012 se referă la menţiuni noi care trebuie să apară pe facturile emise şi eliminarea obligatiei de a emite facturi in anumite situaţii expres prevăzute de lege.

citește mai mult

Operatiuni pentru care nu se emit facturi

Ordonanţa 15/2012 pentru modificarea şi completarea Codul Fiscal, publicată la 29 august, aduce clarificări privind situaţiile în care persoanele impozabile sunt scutite de obligaţia de a emite facturi pentru livrările de bunuri sau prestările de servicii efectuate.

citește mai mult

Facturarea și gestiunea stocurilor mai simple ca niciodată

Conteq îți oferă libertatea de a lucra de oriunde.
Accesezi programul online, de pe laptop, tabletă sau telefon.

Testează 30 de zile gratuit

Nu descarci, nu instalezi nimic.